Valt Francisco Schuster op mannen of vrouwen? Hij geeft eindelijk uitsluitsel
LHX
Valt Francisco Schuster op mannen of vrouwen? Hij geeft eindelijk uitsluitsel
Foto: Photonews

Francisco Schuster is vooral bekend van zijn rol in '#LikeMe'. Daarnaast is hij ook te zien geweest in onder meer de telenovelle 'Lisa' en 'Special Forces: Wie durft wint'.

In '#LikeMe' speelt Francisco Schuster de rol van de extraverte Yemi. Die vindt de liefde bij Jonas, gespeeld door Aaron Blommaert.

Of Francisco in het echte leven ook op jongens valt, daar was hij tot voor kort nogal mysterieus over. In interviews benadrukte hij dat het voor hem eerder draait om de persoon dan om het geslacht.

Het lijkt erop dat hij er nu dan tóch uit is. "Ik zoek een man", vertelt hij rechtuit aan Niels Destadsbader in 'Zomerhit confessions'. Het was voor hem een heel proces om daarachter te komen.

"Dat heeft wel even geduurd, omdat ik dat altijd heel moeilijk vond", zegt hij. "Ik heb vroeger ballet gedanst als kind en ik zat ook op de scouts. Ik weet nog dat er heel snel al werd gezegd: 'Je bent homo, omdat je danst en ballet doet." 

Hij ging daar steevast tegenin. "Ik zat heel lang in die ontkenningsfase omdat ik dat niet wou toegeven. Pas in het middelbaar begon ik me te realiseren dat ik jongens misschien toch wel leuker vind dan meisjes."

Het was uiteindelijk door zijn beste vriendin dat hij de klik kon maken. "Ik had er met haar over gesproken en ze zei me dat het niet uitmaakte. Ze heeft me keihard op mijn gemak gesteld. Daardoor dacht ik: waarom zou ik eigenlijk de schijn nog ophouden?"

Meer nieuws

Meer nieuws

.