Metejoor bijt van zich af: “Dit kunnen we niet meer tolereren”
PMN
Metejoor bijt van zich af: “Dit kunnen we niet meer tolereren”
Foto: Photo News

Metejoor bijt van zich af. Er is iets dat de zanger absoluut niet vindt kunnen. Hij heeft dan ook besloten om er iets aan te doen.

De nieuwe single van Metejoor is een protest tegen de agressie naast het voetbalveld. Met het nummer 'De Zijlijn' hoopt hij verandering te kunnen brengen in het gedrag van supporters en spelers. De agressie neemt toe, met maar liefst 47% meer dossiers tegen agressie dit seizoen in vergelijking met vorig seizoen. Het is duidelijk dat er iets moet veranderen.

De campagne 'De Zijlijn', waar Metejoor het gezicht van is, richt zich specifiek op het tegengaan van zowel verbale als fysieke agressie naast het veld. Beledigingen naar scheidsrechters en spelers zijn helaas aan de orde van de dag. Maar ook spelers met een buitenlandse afkomst worden regelmatig geconfronteerd met discriminerende opmerkingen.

De impact van deze agressie op spelers en hun families mag niet worden onderschat. Zo vertelt Metejoor in een interview dat een van zijn bandleden te maken heeft met racistische opmerkingen omdat zijn kinderen een kleurtje hebben. Dit is onacceptabel en vraagt om een krachtige reactie. "We kunnen dit niet meer tolereren", merkt Metejoor op in Het Laaste Nieuws.
(Lees verder onder de foto)

Met zijn nieuwe single 'De Zijlijn' hoopt Metejoor bewustzijn te creëren en een oproep te doen tot actie. Het nummer wil mensen aanzetten tot nadenken over hun gedrag langs het voetbalveld en het belang van respect benadrukken. Het is tijd om dit probleem serieus aan te pakken en ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig en gerespecteerd voelt op en naast het veld.

Met de steun van de Vlaamse Voetbal, de campagne 'De Zijlijn' en de impact van zijn nieuwe single, hoopt Metejoor een positieve verandering teweeg te brengen in de agressie naast het voetbalveld. Het is tijd om samen te strijden tegen verbale en fysieke agressie en te zorgen voor een omgeving waarin iedereen zich welkom en gerespecteerd voelt.

Meer nieuws

Meer nieuws

.