Dit is ongezien: 7 politieke kopstukken samen in nieuw VTM-programma
LHX
Dit is ongezien: 7 politieke kopstukken samen in nieuw VTM-programma
Foto: Photonews

Met de verkiezingen in het vooruitzicht pakt VTM uit met een bijzonder nieuw programma. Daarin zullen zeven politieke kopstukken te zien zijn.

In 'Het conclaaf' brengt Eric Goens zeven politieke kopstukken samen: Bart De Wever, Alexander De Croo, Petra De Sutter, Sammy Mahdi, Tom Van Grieken, Raoul Hedebouw en Conner Rousseau. Een weekend lang verblijven ze samen in een prachtig kasteel.

Daar debatteren ze over wat hen verdeelt, over hoe ze kunnen samenwerken, over het politieke klimaat en de reputatie van de politiek in 2024. Tijdens gezamenlijke en individuele gesprekken geven ze de kiezer een inkijk in hun overtuiging en hun agenda.

"Het is sowieso uniek dat de zeven onbetwiste toppolitici van dit land drie dagen lang in elkaars gezelschap zullen doorbrengen", zegt Eric Goens erover. "We weten allang wat hen scheidt, alle ruzies en meningsverschillen zijn de voorbije jaren de revue gepasseerd, maar de vraag is of dit conclaaf ook af en toe witte rook zal opleveren."

De opnames voor het programma zijn zopas van start gegaan. Het zal in de aanloop naar de verkiezingen te zien zijn bij VTM, maar een precieze uitzenddatum is nog niet bekend.

Meer nieuws

Meer nieuws

.