Ongelofelijk wat Dieter Coppens heeft meegemaakt
LHX
Ongelofelijk wat Dieter Coppens heeft meegemaakt
Foto: Photonews

Zaterdagochtend was Dieter Coppens te gast bij Ruben Van Gucht in 'Radio2 Weekwatchers'. Daar vertelde hij een wel héél straf verhaal.

Als jongere was Dieter Coppens een fervent lifter. Hij vindt het een geweldige manier om ergens te geraken. Zo is hij samen met zijn neef Mathias Coppens ooit helemaal van de Zuidpool naar de Noordpool gelift.

Hij weet dat er wel wat een paar schrikwekkende verhalen de ronde doen, maar tijdens heel die reis is het nooit gebeurd dat hij zich niet op zijn gemak voelde. Eén keer, toen hij van in Zoersel naar zijn kot in Antwerpen liftte, is hij wel eens op een fout figuur gestoten.

"Er stopte een man in een heel klein autootje. Hij had een kostuum aan. Ik vond dat een heel rare combinatie, op een zondagavond." Dieter vroeg de man dan ook wat voor werk hij deed, maar hij bleef eerst erg op de oppervlakte.

Dieter vertelde echter zoveel over zichzelf, dat hij op den duur tóch besloot om het te vertellen. "Hij begon zijn hemd open te knopen, en er kleefden allemaal zakjes drugs aan zijn lijf. Hij zei: 'Ik ben de grootste drugskoerier van België. Ik verplaats mij in een heel klein autootje, maar ik heb thuis wel wat anders staan, hoor.'"

Het straffe is dat de man Dieter afzette aan het politiekantoor in het Stadspark. "Ik wist naar waar hij ging, ik had de nummerplaat... Maar toen dacht ik: nee, ik ga het niet doen, ik heb hem verteld waar ik op kot zit. Dus ik ben gewoon naar huis gegaan."

Meer nieuws

Meer nieuws

.