Na vernietigende kritiek: 'Thuis'-makers laten van zich horen
LHX
Na vernietigende kritiek: 'Thuis'-makers laten van zich horen
Foto: VRT1

Het zijn heftige tijden in 'Thuis'. De laatste maanden lijken de schrijvers heel vaak de sensationele kant op te gaan. Of lijkt dat maar zo?

Seks, geweld, relaties die foutlopen... 'Thuis' zit er tegenwoordig vol van. Op sociale media wordt de reeks overladen met kritiek. Er zijn heel veel kijkers die vinden dat het te ver gaat en die laten weten daarom gestopt te zijn met kijken.

In het Nieuwsblad antwoorden de scenaristen nu gezamenlijk op alle verwijten. Ze benadrukken dat 'Thuis' een fictiereeks blijft en dat het daarom maar normaal is dat er regelmatig wat drama aan te pas komt. 

"Toch zit er nog altijd veel verbinding in. Mensen die om elkaar geven, zoals Tom die inzit met zijn zoon Robin of het team van De Withoeve dat Tamara verrast met taart na een zwaar verlies."

Ook seks en lichamelijkheid vormen een belangrijk deel van de soap, maar volgens de makers is dat zeker niet het enige waar 'Thuis' om draait. Zo was er de spectaculaire verhaallijn van Bob, die eindigde in de midseizoensfinale, die niets met seks te maken had.

Wie denkt dat de makers niet luisteren naar de kijkers, heeft het trouwens fout. Ze onderzoeken geregeld wat er leeft bij de Vlaming en bij belangenverenigingen, laten ze weten.

Meer nieuws

Meer nieuws

.