Goed nieuws voor fans van Pommelien Thijs: Ze duikt op in nieuw tv-programma
LHX
Goed nieuws voor fans van Pommelien Thijs: Ze duikt op in nieuw tv-programma
Foto: VRT 1

Pommelien Thijs is alomtegenwoordig. Binnenkort is ze te zien in een gloednieuw programma op VRT 1.

Vanaf 2 mei kan je op VRT 1 en VRT MAX naar een bijzonder nieuw programma kijken. In 'Niks te zien' trekt Karl Meesters elke week op reis met een muzikant. Die beleeft de reis niet per se met zijn of haar ogen, maar wel met de oren. Karl is namelijk slechtziend.

De muzikanten die Karl vergezellen zijn Pommelien Thijs, Thijs Vanneste, Coely, Selah Sue, Raymond van het Groenewoud en Niels Destadsbader. Samen werpen ze een andere blik op de wereld en ontdekken ze de kracht van geluid, in de natuur en soms zelfs op plekken waar je het niet verwacht, zoals in een ondergrondse olietank.

Elke reis wordt muzikaal afgesloten met een nummer dat tijdens de reis werd gemaakt, geïnspireerd door de ervaringen en emoties. Het belooft met ander woorden een erg persoonlijk programma te worden.

In de eerste aflevering trekt Karl met Tijs Vanneste naar Zwitserland, en in de tweede aflevering is Pommelien Thijs aan de beurt. Zij gaat met hem naar Chefchaouen in Marokko. Daar maken ze kennis met het oudste snaarinstrument uit de Arabische geschiedenis, ontdekken ze de klank van Marokkaanse girlpower en leren ze hun eigen tapijt weven met behulp van een blinde wever.

Meer nieuws

Meer nieuws

.