VTM reageert na kritiek op 'Een Echte Job': "We voelen ons uitgelachen in ons gezicht"
COS
VTM reageert na kritiek op 'Een Echte Job': "We voelen ons uitgelachen in ons gezicht"
Foto: VTM

Donderdag is het tweede seizoen van 'Een Echte Job' gestart bij VTM. Nora Gharib, Metejoor, Frances Lefebure, Stefaan Degand en Jonas Van Geel gaan na een spoedcursus verpleegkunde stage lopen in het ziekenhuis.

Het programma stoot op sociale media op veel kritiek. "De BV's een beetje lachen met de 'echte'? Waar gaat het naartoe met dit concept?", lezen we op Instagram. "Vier jaar opleiding gereduceerd tot 1 week", merkt iemand op. "Vind het ook niet kunnen dat ze dit doen op zo'n korte tijd en vooral niet in deze tijden."

"Wij, studenten verpleegkunde, voelen ons uitgelachen in ons gezicht. Wij zullen wel vier jaar studeren. Dit programma is allesbehalve de realiteit van de opleiding. Redelijk frustrerend. Misschien een tip, VTM: loop eens mee met echte studenten verpleegkunde om de opleiding aantrekkelijker te maken", klinkt het scherp.

"Dit is zeker niet representatief naar de opleiding toe! Theorie over de ganse vier jaar onder de knie krijgen, waarbij het in de praktijk er dan nog een heel stuk moeilijker aan toe gaat. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn zoals uit dit programma blijkt", reageert nog een misnoegde verpleegkundestudent.

VTM reageert op de kritiek. "We willen graag benadrukken dat onze gezichten nog zeker niet alles onder de knie hebben, wat effectief nodig is om een goede zorg te kunnen verlenen. Ons programma wil net aantonen dat werken in de zorg niet zomaar voor iedereen is weggelegd", klinkt de reactie van de zender.

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

https://www.instagram.com/p/CYqTzZBtwwJ/?utm_source=ig_web_copy_link

Meer nieuws

Meer nieuws

.