Verschrikkelijk wat Jens Dendoncker moest meemaken: 'Gepikt na epilepsieaanval'
COS
Verschrikkelijk wat Jens Dendoncker moest meemaken: 'Gepikt na epilepsieaanval'
Foto: VTM

Jens Dendoncker lijdt sinds zijn veertiende aan epilepsie. Hij nam jarenlang medicatie, maar daar stopte hij een hele tijd geleden mee.

Jens Dendoncker kan niet genezen van zijn epilepsie. Hij heeft ongeveer één keer per maand een epilepsieaanval.  Ooit vertelde de komiek en presentator bij radiozender Qmusic dat iedereen tijdens een aanval altijd dingen in z'n mond steekt. "Dat is echt een misvatting over epilepsie", zegt hij nu.

"Het is inderdaad wel zo dat we in die 'spasmen' soms knarsetanden. Soms raakt onze tong daartussen en is er zelfs wat bloed. Mensen panikeren dan. Van daaruit is waarschijnlijk het misverstand ontstaan dat ze iets in de mond moeten steken", zegt Jens bij 'De 10 Meest Gegoogelde Vragen' van Qmusic.

"Met wat ik allemaal al ben wakker geworden in mijn leven, dat geloof je niet. Ik ben zelfs één keer wakker geworden, na een aanval in een tram, met mijn eigen portefeuille in mijn mond. Toen ik weer een beetje bijgekomen was, kijk ik erin en het geld was ook nog een keer gepikt."

Meer nieuws

Meer nieuws

.