Nu VTM beslist heeft om ‘Astrid & Natalia: Back To Reality’ stop te zetten: “Mijn maag draaide om”
PMN
Nu VTM beslist heeft om ‘Astrid & Natalia: Back To Reality’ stop te zetten: “Mijn maag draaide om”
Foto: VTM

Natalia reageerde zondag zelf voor het eerst op alle heisa die het programma ‘Astrid & Natalia: Back To Reality’ veroorzaakt heeft. Ze hoopt dat daarmee dit hoofdstuk afgesloten is. Het programma draaide helemaal anders uit dan verwacht.

In het programma moesten Astrid Coppens en Natalia één maand lang leven met een minimumloon. Geld dat ze verdienen door enkele parttime jobs uit te voeren. Het programma wilde armoede onder de aandacht brengen.

Baldwin Van Gorp, professor journalistiek aan de KU Leuven, trekt zijn conclusie bij VRTNWS nadat VTM besliste om het programma stop te zetten. "Dat doet vermoeden dat de toon van het programma nooit echt zou keren."

"Mijn maag draaide om"
"Wat ik van het programma heb gezien: mijn maag keerde om”, gaat de professor door op zijn elan. Een mening die veel kijkers met hem delen. De professor heeft daar ook een verklaring voor.

“Dat komt volgens mij omdat we minderheden meer plaats willen geven en ze ook meer plaats opeisen in onze wereld. We willen niet langer óver mensen, maar wel mét mensen praten. Die gevoeligheid is toegenomen de laatste jaren."

Meer nieuws

Meer nieuws

.