Axel Daeseleire levert harde kritiek op de VRT: "De straten mee gedweild"
LHX
Axel Daeseleire levert harde kritiek op de VRT: "De straten mee gedweild"
Foto: Photonews

Deze week is Axel Daeseleire een van de gasten in de podcast 'Achter de schermen'. Hij heeft het er onder meer over de reeks 'Kinderen van Dewindt', waarin hij een hoofdrol speelde.

Axel Daeseleire is niet bepaald tevreden over hoe de VRT is omgegaan met 'Kinderen van Dewindt'. "Ze hebben daar de straten mee gedweild", klaagt hij.

Andrea Croonenberghs, die ook in 'Achter de schermen' zit, is het daar volledig mee eens. "Dan werden er tien afleveringen uitgezonden, dan werden er tien herhaald en dan gingen ze de volgende tien ook nog eens heruitzenden", herinnert ze zich. "Daar is mee gespeeld gelijk zot."

"De ene keer op woensdag, dan weer op dinsdag, dan weer op een ander uur...", vult Axel aan. "Op zondag, wat normaal de fictiedag is, waren er heruitzendingen van 'Baantjer'. Dus je kon heel gemakkelijk die nieuwe reeks daar zetten."

In plaats daarvan werd 'Kinderen van Dewindt' geprogrammeerd op woensdag, tegen de reeks 'Matroesjka's'. "We gaan van woensdag de nieuwe fictie-avond maken", kreeg hij te horen. "Daar is dus niets van in huis gekomen."

"Daar zit niet alleen mijn werk in, daar zit werk in van een hele ploeg", benadrukt hij. "Het was informatief, entertainend en goed gespeeld. Het was goeie fictie. Spijtig dat de VRT er zo kwistig mee is omgegaan."

Meer nieuws

Meer nieuws

.