'Thuis'-acteur Mathias Vergels onthutst door wat zijn moeder hem opbiecht
LHX
'Thuis'-acteur Mathias Vergels onthutst door wat zijn moeder hem opbiecht
Foto: VRT 1

Maandagavond was Mathias Vergels, die Lowie speelt in 'Thuis' te gast in 'Het Huis' op VRT 1. Het werd misschien wel de heftigste aflevering ooit.

Het mag dan wel lijken alsof Mathias Vergels het perfecte leventje leidt, maar niets is minder waar. Hij heeft een ontzettend moeilijke jeugd achter de rug. In 'Het Huis' vertelt hij dat er op jonge leeftijd bij hem bipolariteit is vastgesteld.

Hij nam zijn toevlucht in de drugs, en de combinatie met de extreme hoogtes en laagtes zorgden ervoor dat hij meermaals uit het leven wilde stappen. Hij ondernam verschillende pogingen. "Ik werd dan wakker in het ziekenhuis, vol tubes in mijn lijf. Ik was kwaad dat het weer niet gelukt was", vertelt hij.

Iemand die hem al die tijd gesteund heeft, is zijn moeder. Zij biecht op dat ze, hoewel het al zo'n tien jaar beter gaat met haar zoon, nog steeds niet zonder gsm naast haar bed durft te slapen. Daar schrikt Mathias enorm van.

"Wat?! Meen je dat?", reageert hij. "Ik vind dat mega-erg. Ik besef dat ik mij nooit de vraag heb gesteld hoe dat was voor jullie."

Ondanks alles heeft Mathias' moeder er altijd in geloofd dat het goed zou komen met hem. "Ik heb nochtans heel bange momenten gehad. Maar op gegeven moment zag ik echt een kentering, dat hij zich wou herpakken", herinnert ze zich.

Daar is Mathias ontzettend dankbaar voor. "Als er niemand in je gelooft, geef je op", klinkt het bij hem. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.