Thuis Lut Hannes enorm ontroerd door 'Thuis'-collega Daan Hugaert bij vertrek: "Ik ga het lang koesteren"
COS
Lut Hannes enorm ontroerd door 'Thuis'-collega Daan Hugaert bij vertrek: "Ik ga het lang koesteren"
Foto: Instagram@thuistv

Vorige week namen we in 'Thuis' afscheid van Angèle. Actrice Lut Hannes vertrekt na 24 jaar (en een paar eerdere exits) definitief uit de reeks.

Het was op vraag van actrice Lut Hannes zelf dat er een einde zou worden gebreid aan de verhaallijn van Angèle Backx. Op de duur werd Angèle een personage op de achtergrond. Daar kreeg Lut het steeds moeilijker mee. Met haar 70ste verjaardag in het verschiet besloot ze richting de productie te stappen.

Lut was in 1999 voor het eerst te zien als Angèle. Daarna was het komen en gaan. In 2006 verdween het personage maar liefst negen jaar om in 2015 terug te keren als vast personage. Na Luts kankerdiagnose in 2018 verdween ze een jaar van het scherm. Sinds 27 oktober is het afscheid definitief. Al sluit ze het niet uit dat Angèle nog eens zou opdraven.

Dat de 'Thuis'-ploeg Lut zal missen mocht duidelijk zijn na de liefde en geschenkjes waarmee ze op haar laatste opnamedag overspoeld werd. Ook van haar tegenspeler Daan Hugaert, die de rol van Eddy vertolkt, kreeg ze een prachtig geschenk. "Van Daan heb ik een mooi fotoalbum gekregen met allemaal foto's van ons beiden", vertelt Lut in Primo.

"Dat heeft me enorm deugd gedaan. Hij schreef erin: 'Wat ben ik toch een bofkont door aan jou gekoppeld te worden.' Ik ga dat boek lang koesteren", belooft Lut. Voor Daan zal het met het vertrek van Angèle heel veel veranderen. De acteur werd snel op de hoogte gebracht van Luts plannen.

"Hij wist dat ik zou stoppen. En het biedt hem andere kansen, natuurlijk. Er kunnen weer totaal nieuwe verhaallijnen ontstaan", zegt Lut. "Hij kon mijn keuze trouwens begrijpen, dat ik weer voluit dingen à la Lut wil gaan doen", aldus de voormalige 'Thuis'-actrice.

Meer nieuws

Meer nieuws

.