Leen Dendievel maakt zich kwaad op politici: Ze zegt waar het op staat
LHX
Leen Dendievel maakt zich kwaad op politici: Ze zegt waar het op staat
Foto: Photonews

In de politiek wordt er momenteel weer volop gebakkeleid over abortus. Actrice en schrijfster Leen Dendievel denkt er zo het hare van.

Vorig jaar gaf Leen Dendievel haar boek 'De zin van een kind' uit. Daarin onthult ze onder meer dat ze ooit een abortus heeft laten ondergaan toen ze 19 was. Het was voor haar een erg ingrijpende periode.

Nu het abortusdebat volop bezig is, wil ze ook haar zegje eens doen. En het is duidelijk: ze is niet opgezet met de manier waarop er in de politiek over gepraat wordt.

"Ik kan er eigenlijk heel kort over zijn", begint ze in een video op Instagram. "Als je zelf niet hebt meegemaakt wat ik heb meegemaakt, dan kan je er niks over zeggen. En als je geen baarmoeder hebt al zeker niet."

"Niemand, maar dan ook niemand, doet dit voor haar plezier", verzekert ze. "En de dagen waarin er moet worden gewacht zijn tergend."

"Je hébt erover nagedacht als je een abortuscentrum binnenwandelt. Er is wel degelijk een gesprek op voorhand. En wie nog wíl nadenken, kán nadenken. Abortus is niet kiezen tussen een latte en een mokka. Het is niet ondoordacht, zelfs niet zonder die zes dagen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.