Iedereen zegt hetzelfde over heftige getuigenis van Mathias Vergels
LHX
Iedereen zegt hetzelfde over heftige getuigenis van Mathias Vergels
Foto: VRT

Mathias Vergels speelt in 'Thuis' de rol van Lowie. Het gaat momenteel erg goed met hem, maar dat is niet altijd zo geweest.

Tijdens zijn passage in 'Het Huis' is Mathias Vergels bijzonder openhartig over de problemen waarmee hij geworsteld heeft. Op jonge leeftijd werd er bij hem bipolariteit vastgesteld. 

De hoge pieken en diepe dalen, in combinatie met zijn druggebruik, zorgde ervoor dat hij meerdere keren uit het leven probeerde te stappen. Zijn getuigenis maakt de aflevering van 'Het Huis' misschien wel tot de heftigste ooit.

Dat kunnen de VRT 1-kijkers wel smaken, zo blijkt. Op sociale media reageren ze massaal op Mathias' ontboezemingen. "Heel veel respect voor je prachtige getuigenis, Mathias. Zo open, puur en eerlijk. Om stil van te worden", wordt er onder andere geschreven.

"Tonnen respect om dit alles te delen. Chapeau voor wie je uiteindelijk geworden bent. Hopelijk kunnen jongeren, ook in moeilijke situaties, er een stimulans uit halen!", klinkt het ook.

"Mooie getuigenis over geestelijke gezondheid. Moedig om erover te praten", vindt iemand. "Eerlijk, moedig en de perfecte insteek om het bespreekbaar te maken. Het komt voor in de beste families..."

"Veel respect voor Mathias om uit zo een diep dal te klimmen." "Pakkend, zo oprecht en aangrijpend." "Gelukkig is alles goedgekomen, doe zo verder." Het is duidelijk: Mathias heeft bij heel veel kijkers een gevoelige snaar geraakt.

Meer nieuws

Meer nieuws

.