Thuis Het ondenkbare bij ‘Thuis’ komt steeds dichterbij: ‘Een rampscenario’
PMN
Het ondenkbare bij ‘Thuis’ komt steeds dichterbij: ‘Een rampscenario’
Foto: VRT NU

Hoe met het nu verder met ‘Thuis’? De VRT besliste om de opnames uit te besteden aan een privéfirma. Het wil zo kosten besparen.

De acteurs en crew van ‘Thuis’ zijn allerminst te spreken over de plannen van de VRT. Ze zien veel onheil in hun richting komen.

Wim Stevens, die de rol van Tom speelt, pikt het allemaal niet meer. "Er zijn een aantal systemen in de privé die niet matchen met die in het semi-overheidsbedrijf VRT", zegt hij aan VRTNWS. "Wij gaan dus allemaal inleveren om hetzelfde te blijven maken."

Klankman Gijs Van Lombeek zegt dat er nauwelijks nog ruimte is om te onderhandelen. Iedereen loopt op de toppen van zijn tenen.

Steeds meer wordt het ondenkbare plots toch een piste. Als er geen verbetering komt kan de hele cast van ‘Thuis’ het werk neerleggen. Op termijn betekent dit dat er voor een onbepaalde tijd geen nieuwe afleveringen meer komen.

Een rampscenario voor iedereen. Dat er geen nieuwe opnames gemaakt worden, gebeurde enkel nog maar tijdens de coronaperiode.

Annick Segal speelt de rol van Rosa. Zij laat zich uit over een mogelijke ‘boycot’ van ‘Thuis. “Niemand van ons wil dit boycotten.”

“Niemand van ons zal opzettelijk dat goud verloren laten gaan, maar een gebroken hart, dat is moeilijk… en ik denk dat veel mensen hier met een gebroken hart zitten."

Meer nieuws

Meer nieuws

.