Thuis De maat is vol: 'Thuis'-ploeg legt werk opnieuw neer tijdens overnameperikelen
COS
De maat is vol: 'Thuis'-ploeg legt werk opnieuw neer tijdens overnameperikelen
Foto: VRT

Maanden geleden raakte bekend dat 'Thuis' slachtoffer zou worden van de besparingsmaatregelen van de VRT. De reeks zou een nieuwe producent krijgen.

Acteurs en medewerkers waren niet blij toen het nieuws over de uitbesteding van 'Thuis' bekend raakte. Enkele weken geleden legde de 'Thuis'-ploeg het werk neer. Dat gebeurde na de bekendmaking van het nieuwe transformatieplan.

Onlangs kwamen enkele bekende gezichten uit de populaire reeks op straat tegen de overname. Deze week blijken cast en crew het werk opnieuw te hebben neergelegd.

Volgens VRT NWS vinden ze dat de VRT-directie niet duidelijk genoeg is over de overnemers van de reeks en de arbeidsvoorwaarden die daarmee gepaard gaan. Volgende week plannen de vakbonden een actie bij Vlaams minister van Media Benjamin Dalle.

De opnames zijn intussen weer hervat. "We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de kijkers niets hoeven te missen van hun favoriete dagelijkse fictiereeks", benadrukt woordvoerder Yasmine Van der Borght bij VRT NWS.

Meer nieuws

Meer nieuws

.