Prins Harry heeft bijzondere boodschap na overlijden van Queen Elizabeth
LHX
Prins Harry heeft bijzondere boodschap na overlijden van Queen Elizabeth
Foto: Photonews

Hoewel prins Harry samen met Meghan Markle voor heel wat onrust zorgde in de Britse koninklijke familie, raakt de dood van zijn grootmoeder, Queen Elizabeth, hem erg. Dat blijkt mede uit een statement op de website van zijn liefdadigheidsorganisatie Archewell.

In zijn statement op de homepage van de Archewell Foundation heeft prins Harry het onder meer over de "onwankelbare gratie en waardigheid" van Queen Elizabeth. Hij verwijst naar troostende woorden van zijn grootvader, prins Philip, die in april 2021 overleed: "Het leven bestaat zowel uit afscheid nemen als uit eerste ontmoetingen."

"Oma, hoewel dit afscheid ons grote droefheid brengt, ben ik voor altijd dankbaar voor al onze eerste ontmoetingen", vervolgt hij. "Ik koester de momenten die ik met je heb gedeeld."

"En wat de eerste ontmoetingen betreft, eren we nu mijn vader in zijn nieuwe rol als koning Charles III", voegt hij er nog aan toe.

"Bedankt voor je inzet. Bedankt voor je gedegen advies. Bedankt voor je aanstekelijke lach.", besluit hij. "Wij glimlachen nu ook, wetende dat jij en opa nu herenigd zijn en samen kunnen rusten in vrede."

Meer nieuws

Meer nieuws

.