Speurder bijt van zich af na massale kritiek op 'Klopjacht'-finale
COS
Speurder bijt van zich af na massale kritiek op 'Klopjacht'-finale
Foto: Play4

Zondag werd de finale van 'Klopjacht' gespeeld. De twee overgebleven duo's bereikten het extractiepunt, maar de speurders weerhielden hen ervan de helikopter op te springen.

Vorig jaar moest het speurdersteam de duimen leggen voor twee duo's. Nu was het tijd om wraak te nemen. En dat deden ze. Nisrine & Zahna en Kevin & Gillian waren op tijd bij het extractiepunt, maar de speurders hadden de helikopter volledig omsingeld, waardoor ze op het laatste nippertje gevat werden.

Op sociale media klonk erg veel kritiek. "Oneerlijk", "kansloos" en "belachelijk", zo werd de finale beschreven. Speurder Bieke nuanceert de kritiek. "We hadden het de finalisten echt gegund, want ze hebben keisterk gespeeld. Maar wij hebben ook heel hard gewerkt", zegt de inspecteur in Gazet van Antwerpen.

Het was door een fout van de handlangers van Nisrine & Zahna dat de speurders de ultieme tip over het extractiepunt kregen. Het was een gok om vervolgens alle speurders naar Borsbeek te sturen. Het had immers ook een afleidingsmanoevre kunnen zijn. 

"Als de duo’s handlangers naar een van de andere mogelijke plekken gestuurd hadden, om zogezegd te gaan verkennen, dan waren we er met onze twee voeten ingelopen. Dan waren we naar een foute plaats gegaan en hadden ze gewonnen", besluit Bieke.

Meer nieuws

Meer nieuws

.