Interview Mooi en aangrijpend wat James Cooke ziet in Extreme Makeover Vlaanderen
WVDS
Mooi en aangrijpend wat James Cooke ziet in Extreme Makeover Vlaanderen
Foto: Play4

James Cooke maakt dikwijls heel emotioneel zwaar beladen programma’s. Denk maar aan ‘Leef’ en ‘Extreme Makeover Vlaanderen’, en in het verleden samen met vriendin Karen Damen ‘Camping Karen en James’.

Een tijdje geleden vertelde James dat hij zichzelf coacht om zware emoties niet de bovenhand te laten nemen. “Je bent een verhaal van een familie aan het vertellen of in het geval van ‘Leef’ van een persoon die niet zo lang meer te leven heeft.” 

“Als je zo’n programma aangaat moet je jezelf daar wel heel bewust van zijn. Het is niet mijn verhaal. Dan moet ik vooral goed luisteren en de vragen stellen waarmee iedereen bezig is.”

“‘Extreme Makeover Vlaanderen’ is vooral een feelgood programma", benadrukt James. "Die mensen huilen soms ook van hoop en blijdschap als we voor de deur staan. Het zijn dus niet altijd tranen van pure miserie, integendeel.” 

Zo'n verhaal kan heel aangrijpend zijn, maar vooral de mooie afloop zorgt voor heel wat blijheid. "Hun huis voelt niet meer aan als een thuis en dan zijn wij er. Als je tranen ziet is het soms ook van blijdschap”, besluit James.

Meer nieuws

Meer nieuws

.