Zoon (23) Mathias Sercu getroffen door kanker: "Mijn gezin houdt mij recht vandaag"
COS
Zoon (23) Mathias Sercu getroffen door kanker: "Mijn gezin houdt mij recht vandaag"
Foto: Instagram @matsercu

Mathias Sercu, bekend als acteur in talloze Vlaamse producties, en zijn gezin hebben een bijzonder heftig jaar achter de rug. Zijn zoon Tore (23) kreeg de diagnose kanker.

Op Moederdag voelde Tore zich vermoeid. Na een bloedtest, moest hij meteen naar het ziekenhuis. De chemo zou een dag later al opgestart worden. Mathias Sercu vertelt over het hartverscheurende moment waarop zijn zoon vroeg goed voor z'n hond te willen zorgen.

Tore lijdt aan plasmablastair myeloom. "Een zeer complex kankergenoom met heel veel mutaties", citeert HLN Mathias in Krant van West-Vlaanderen. Van mei tot nu onderging Tore al verschillende chemokuren en een stamceltransplantatie. Vandaag doneert zijn zus stamcellen bij een nieuwe transplantatie.

"Wat 2022 brengt, is één groot vraagteken. Voor hetzelfde geld is hij binnen een paar maanden dood. Dat is raar en hard om te zeggen, maar het is wel de realiteit", zegt Mathias in de krant.

"Evengoed lukt het en duiken er andere problemen op. Het is echt fucked up. Mijn gezin houdt mij recht vandaag. Er gaat geen dag voorbij zonder dat we zeggen dat we elkaar graag zien", aldus de acteur.

Meer nieuws

Meer nieuws

.