Zien Sandrine blaast iedereen omver in ‘Josephine B.’: “Ik heb er geen woorden voor”
WVDS

Josephine B. is een wervelende show over het verhaal van ’s werelds bekendste revuester: Josephine Baker. Sandrine Van Handenhoven vertolkt op fantastische wijze de rol van de zwarte Amerikaanse die pijlsnel naar de top schiet in Frankrijk. Een leven heeft vol mannen, spionne is tijdens de oorlog, strijd levert tegen rassendiscriminatie, …

Sandrine draagt het hele stuk met dans, zang en vertellingen op een manier waardoor ze iedereen weet te raken. “Tien jaar geleden hadden ze me al eens gevraagd en toen heb ik nee gezegd”, vertelt Sandrine na de première. “Tien jaar geleden was er absoluut nog niet klaar voor. Josephine Baker is zo’n grote vrouw, ze heeft zoveel meegemaakt. Ze zei ooit zelf: ‘Ik ben een kat met negen levens’."

En de zangeres ziet gelijkenissen met Josephine Baker. “Zij was heel grappig en veel mensen zeggen dat ook over mij. Zij had een grote strijdlust en ik ben ook een humanist. Ik wil ook graag samen dingen aanpakken om ze te verbeteren. En vooral haar joie de vivre, zie ik in mezelf.”

De reacties van het publiek liegen niet. Sandrine, haar mannen en het orkest krijgen een staande ovatie voor hun prestatie.

Ianthe Tavernier is sprakeloos: “Ik ben echt omver geblazen, ik heb er geen woorden voor. Ik hoop voor Sandrine dat er veel belangrijke mensen in de zaal hebben gezeten en dat ze verder wordt opgepikt want die vrouw is magnifiek.”

"Ik denk dat maar weinig mensen zo’n rol aankunnen en dat het alleen maar van mij een droom kan zijn om dat ooit te mogen doen."

“Na vijf minuten zie je gewoon Josephine Baker, je ziet niet meer Sandrine. Ze is zo geloofwaardig en het is best een zware rol. Ze moet zingen, dansen en een verhaal vertellen. Zij draagt de voorstelling, maar wordt ook fantastisch omringt door de dansers die allerlei rollen vertolken. Ze spelen ook de dokters, soldaten, … Ik vind het van een heel hoog niveau”, klikt het bij Bo Van Spilbeeck na de show.

“Ik zat naast Ray Verhaegen en na het applaus stonden we recht en we keken naar elkaar met wat vochtige ogen van de emotie en hij zegt: ‘Goh, ik ben 96 jaar en ik heb dit niet vaak meegemaakt’”, vertelt 'Familie'-acteur Ron Cornet.

“Ik denk dat dit één van dé mooiste voorstellingen is die ik in dit theater ooit gezien heb, misschien wel een allermooiste. Met een Sandrine Van Handenhoven die, al ken ik ze, me heeft omver geblazen, woordeloos”, geeft Ron nog zijn mening over het stuk.

Josephine B. is de laatste productie van Judas Theaterproducties. Sam Verhoeven, die het productiehuis oprichtte op zijn achttiende is heel trots. “Al wat we de afgelopen jaren geleerd hebben, zit in Josephine B. Na de try-outs en op deze première zijn de reacties hartverwarmend.” 

“Momenteel zijn al meer dan 60% van de tickets verkocht. En er komen meteen al twee extra voorstellingen bij op 22 en 29 oktober, telkens om 15 uur. Wie erbij wil zijn, mag niet te lang meer wachten, want op 8 december valt het doek definitief”, geeft Sam nog mee.

Tickets en meer info vind je HIER.

Meer nieuws

Meer nieuws

.