Olivier Vandecasteele heeft het moeilijk na zijn vrijlating: "Die hulp krijgt hij nog steeds"
PMN
Olivier Vandecasteele heeft het moeilijk na zijn vrijlating: "Die hulp krijgt hij nog steeds"
Foto: Photo News

Olivier Vandecasteele is weer thuis. Hij werd in februari 2022 opgepakt in de Iraanse hoofdstad Tehran. Hij werd verdacht van spionage en moest naar de gevangenis. Op 25 mei kwam Vandecasteele vrij na een gevangenenruil.

Olivier Vandecasteele heeft de hel van dichtbij meegemaakt. Hij werd in februari 2022 opgesloten in een Iraanse gevangenis. Hij werd verdacht van spionage en uiteindelijk veroordeeld tot 40 jaar cel en 75 zweepslagen. 

Olivier kwam op 25 mei van dit jaar vrij. Onze regering ruilde hem en nog drie andere Europeanen tegen Assodollah Assadi. Hij is een Iraanse terrorist die hier in de gevangenis zat. Olivier is maar wat blij dat hij terug thuis is.

Vorige week woensdag verscheen hij voor het eerst in het openbaar. Hij sprak iedereen toe vanop het Belfort in Doornik. Olivier begon met het nummer 'Home Again' te spelen op zijn gitaar. (lees verder onder de tweet)

Hij bedankte alle Belgen. "Jullie hebben iets uitzonderlijks bereikt", citeert Het Nieuwsblad hem. "De hele werd zag een verenigd en solidair België. Door jullie gezamenlijke inspanningen en mobilisatie hebben jullie mij vrijgekregen. Doe zo verder want er zitten nog onschuldigen vast in de gevangenis."

Olivier's zus Nathalie vertelt dat haar broer bang was om voor het eerst weer in het openbaar te verschijnen. "Maar het is een eerste stap om morgen verdere stappen te zetten. Een paar dichte vrienden heeft hij al gezien. Verder krijgt hij nog psychologische hulp."

Meer nieuws

Meer nieuws

.