Herbert Flack praat voor het eerst over ongeluk van echtgenote Fabienne: "Mijn wereld is mee in dat ravijn gestort"
COS
Herbert Flack praat voor het eerst over ongeluk van echtgenote Fabienne: "Mijn wereld is mee in dat ravijn gestort"
Foto: Photonews

In de zomer van 2020 moest Herbert Flack onverwacht afscheid nemen van zijn echtgenote Fabienne Arras. Ze kwam ten val op vakantie in Spanje.

In 2014 gaven Herbert Flack en Fabienne Arras elkaar het jawoord na een relatie van 26 jaar. Amper zes jaar na hun huwelijk sloeg het noodlot toe. Fabienne overleed op 2 juli 2020 in Spanje op 66-jarige leeftijd na een val.

Herbert heeft het, zo'n drie jaar na het verlies, nog steeds moeilijk. "Mijn wereld is mee in dat ravijn gestort. Ik praat daar niet gemakkelijk over. Dit is de eerste keer dat ik het openlijk doe", zegt Herbert in Het Nieuwsblad.

Met de reis naar Spanje kwamen ze voor het eerst sinds de start van de coronapandemie terug buiten. "Dat is dus fataal geworden. Het was tragisch. Traumatisch. De afgrond, letterlijk."

Nachtmerrie

Fabienne werd na de val met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Toen Herbert daar aankwam, kreeg hij de vraag of ze ooit over orgaandonatie hadden gepraat. "Nu besef ik dat ze toen al wisten dat ze haar niet meer konden redden."

"De schok van het verlies was vreselijk en blijft me achtervolgen. Heel die film zit in mijn hoofd en keert regelmatig terug in mijn nachtmerries", aldus Herbert Flack.

Meer nieuws

Meer nieuws

.