Andy Peelman, Conner Rousseau en Kürt Rogiers halen vlijmscherp uit: "Wat een schijnheilige boel"
COS
Andy Peelman, Conner Rousseau en Kürt Rogiers halen vlijmscherp uit: "Wat een schijnheilige boel"
Foto: VTM

Het WK voetbal is afgelopen weekend van start gegaan in Qatar. Op woensdag 23 november zullen de Rode Duivels voor het eerst op het veld staan.

Normaal zou de kapitein van de Rode Duivels, wellicht Eden Hazard, aan de start verschijnen met een 'One Love'-armband. Die staat voor inclusiviteit en zou ook door andere Europese captains gedragen worden. Maar de FIFA heeft die nu verboden.

Wie met de band op het veld verschijnt, zal een gele kaart moeten incasseren. Op sociale media wordt er heel scherp gereageerd op de beslissingen van de FIFA. "Wat een schijnheilige boel", zegt Andy Peelman. "Triestig", vindt Kürt Rogiers. "Doe als ge man zijt", reageert Conner Rousseau dan weer.

Ook Qmusic-dj Tom De Cock reageert verontwaardigd. "Ons voetbal wordt gegijzeld door godsdienstgekken en hun geld. Rode Duivels en lieve Eden Hazard: pak die kaart. Pak geel, pak rood, kom naar huis. Ik kom jullie toejuichen op de Grote Markt alsof jullie gewonnen hebben. Eden, je zou voor eeuwig een volksheld zijn."

https://www.instagram.com/p/ClOYIlCoD2-/?utm_source=ig_web_copy_link

Meer nieuws

Meer nieuws

.