Jolien Roets wordt bedreigd met de dood: Dit is er aan de hand

door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Qmusic-dj, Jolien Roets, is samen met een Marokkaanse vriend. Daar krijgt ze tot op de dag van vandaag nog vaak kritiek op.

Qmusic-dj, Jolien Roets mag zich al een echte ancien noemen bij de radiozender. Ze werkt ondertussen al tien jaar voor Qmusic. Deze zomer zullen we haar vooral zien op de favoriete plekken van de luisteraars. Zo zal ze radio maken van op de gekste plekken: een zomerbar, in een B&B of op kamp. Zowel op professioneel als op relationeel vlak loopt alles op wieltjes voor Jolien.

Maar haar relatie met haar lief, Hakim, zorgt voor enige ophef. Hakim zelf is een Belg van Marokkaanse afkomst. Jolien zet zich dan ook in tegen racisme, zo steunen zij en Hakim samen een project dat de Vlaamse vlag ‘toegankelijker’ wil maken voor mensen die zich niet associëren met extreemrechts.

Toen Jolien een tijd terug een foto postte over de Vlaamse vlag kwamen hier veel racistische op. “Dat was schrikken, maar anderzijds weet ik dat de gedachtegang nog steeds bestaat. Eén van de reacties onder onze foto was dat we het verdienden om opgehangen te worden, ja dat gaat heel ver”, vertelde ze aan Story.