‘Thuis’-actrice Daphne Paelinck gaat door zware tijden: “Dit begint meer en meer op een doodsstrijd te lijken”

door: Redactie
Afbeelding bron: VRT/Thuis
Door de coronacrisis dreigen er voor ‘Thuis’-actrice Daphne Paelinck en haar vriend Randall zware financiële problemen. Dat meldt TV Familie. Een ramp voor het koppel, al zeker omdat ze een dochtertje hebben van nog geen jaar oud.

Daphne Paelinck heeft niet alleen haar rol in ‘Thuis’. Ze runt samen met haar vriend ook het theatergezelschap De Proefkonijnen dat kleinschalige voorstellingen maakt, en dat zonder subsidies, volledig betaald met eigen middelen dus.

Door corona werden de opnames van ‘Thuis’ stilgelegd, en werden de theatervoorstellingen geannuleerd. “Sindsdien hebben we nul euro inkomsten, maar blijven we maandelijks duizenden euro’s aan vaste kosten betalen”, klinkt het in TV Familie.

“We zien ons spaargeld maand na maand verdampen. Onze bittere overlevingsstrijd begint meer en meer op een doodsstrijd te lijken. Als we eind juni geen zicht hebben op steun of een haalbare heropstart, moeten we de huur opzeggen en de boeken sluiten. En zijn we onze investeringen kwijt”, aldus Daphne.

Omdat ze niet het juiste statuut hebben, komen Daphne en haar vriend ook niet in aanmerking voor een hinderpremie. “We weten echt niet meer wat we moeten doen”, klinkt het bij de actrice. “Het is duidelijk: als je in Antwerpen de juiste politieke vriendjes hebt, kan er veel. Maar als je onafhankelijk blijft en werkt, grijp je in coronatijden naast de pot. Dan kijkt niemand naar je om.”

Het koppel heeft nu hun hoop gevestigd op crowdfunding, en ze zijn een petitie opgestart met de vraag om steun aan politici. Ze zouden al 1.500 handtekeningen verzameld hebben.