Ook Meghan Markle is er het slachtoffer van: “Het heeft me ontzettend geraakt”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De hele reageert geschokt op het overlijden van de Amerikaan George Floyd. Het doet ons beseffen dat er jammer genoeg nog altijd racisme in de wereld is.

Wie destijds ook slachtoffer was van racisme is Meghan Markle. Ze heeft een witte vader en een zwarte moeder. “De meeste mensen konden mij nooit echt thuisbrengen, omdat ik er niet persé zwart of wit uitzag”, citeert Story haar.

“Dus ik heb me heel lang een buitenbeetje gevoeld. Daarbij heb ik ook hele vervelende, kwetsende woorden naar mijn hoofd geslingerd gekregen. Hoewel me dat ontzettend raakte, heeft het me ook gevormd.”

“Een paar jaar geleden hoorde ik iemand het N-woord zeggen tegen mijn moeder. Dat gaf me te denken. Naast persoonlijk geraakt te worden door racisme, is ons land en eigenlijk de hele wereld ermee besmet. Ik ben ontzettend trots op mijn afkomst, maar ik hoop dat als ik ooit kinderen krijg mensen wat meer 'openminded' zijn en dat het heel normaal is om in een gemixte wereld te leven.”

Meghan heeft het ook helemaal gehad met de Britse pers. Dat zou ook komen omdat ze door hen op een racistische manier is aangevallen geweest. Het was voor haar een goede reden om met haar gezin naar Canada te verhuizen.