Frank Deboosere ziet nog geen einde komen aan het heerlijke lenteweer: Vanaf dan wordt het nog warmer

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De komende dagen kunnen we blijven genieten van zonnig en droog lenteweer. Vanaf midden volgende week zou een bui mogelijk zijn, maar dat is nog hoogst onzeker. Dat vertelt Frank Deboosere op Radio 2.

“Donderdag krijgen we veel zon, met een paar binnenlandse stapelwolken. De temperaturen gaan naar 24 graden. Er staat iets meer wind uit noordoostelijke hoek"

“Vrijdag is er opnieuw heel veel zonneschijn, en een paar hoge wolkensluiers. Het wordt 23 graden. Ook zaterdag is er volop zonneschijn. In de Kempen is misschien even een wolkje mogelijk. We krijgen opnieuw 23 à 24 graden. Ook zondag krijgen we veel zon, bij 23 graden.”

“Maandag schijnt de zon alweer volop en dan gaat de wind ruimen naar het zuidoosten. Vanaf dan wordt het dus nog warmer. We halen maandag al 25 graden. Dinsdag halen we 27 graden, lokaal misschien 28 graden. Dat opnieuw met veel zon, en een paar binnenlandse stapelwolken.”

“Woensdag en donderdag wordt het een beetje onduidelijk. Er zijn weercomputers die zeggen dat vanaf dan een bui of onweer mogelijk is. Het blijft dan in elk geval nog warm, met 26 à 27 graden.”