Kürt Rogiers wil iets rechtzetten over ‘Familie’: “Dat is een groot misverstand”

door: Redactie
Afbeelding bron: VTM
In juni beginnen de opnames van ‘Familie’ weer, dat is helemaal zeker. Voor het probleem van de social distancing op een tv-set is er een oplossing gevonden.

Bepaalde acteurs van Familie zullen met elkaar een ‘circle of trust’ vormen. Ze laten elkaar toe in hun sociale bubbel. Dat is het geval voor de belangrijkste koppels in de soap, zoals Lars (Kürt Rogiers) en Véronique (Sandrine André). De acteurs kunnen daardoor fysiek dichter bij elkaar komen, maar gekust kan er niet worden. Dat vertelt Kürt Rogiers in Spits op Radio 2.

"Laat nu net dat het grote misverstand zijn. Echt kussen gaan we niet doen. In onze bubbel, volgens de regel van 4, zetten we daar nu een collega in plaats van een vriend. Daardoor kunnen we tijdens de opnames dichter bij elkaar komen dan de 1,5 meter. We hebben 1 acteur/collega mogen kiezen om daarmee close te zijn op de set”, aldus Kürt.

“Na advies van de virologen hebben we voor deze manier van werken groen licht gekregen. De productieploeg van Familie vroeg ons ook om dit onderwerp te bespreken met onze partners, want het heeft privé ook wel wat gevolgen. De 5 koppels in Familie hebben met hun partner gepraat en die hebben allemaal een 'go' gegeven."

Kürt had zijn ‘bubbel’ nog niet uitgebreid, ook al is het wel toegelaten. "Ik heb veel vrienden en familie, en zodoende wisten we niet wie te kiezen. Als ik dan 5 dagen in de week met mijn collega Sandrine André op de set sta en bang moet zijn om te dicht te komen, dan is het beter dat ik deze periode een bubbel met haar heb en zij met mij.”