Kürt Rogiers over nieuwe verhaallijn van zijn personage in ‘Familie’: “Het wordt om van te smullen”

door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Op 2 juni herstarten de opnames van ‘Familie’. Intimiteit en fysiek contact zoals kussen wordt ondanks de coronamaatregelen wel mogelijk, omdat bepaalde acteurs een ‘circle of trust’ gaan vormen met elkaar. Zij laten één collega toe in hun sociale bubbel. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Het is Kürt Rogiers die het concept van de 'circle of trust' bedacht, samen met de creative director van ' Familie'. "Tijdens mijn opleiding leerde ik dat elke acteur het vertrouwen van zijn tegenspelers en de rest van de ploeg nodig heeft om zich volledig te kunnen smijten en geloofwaardig over te komen", aldus Rogiers in Het Laatste Nieuws.

"Dankzij duidelijk afspraken zullen we zonder rem op kunnen spelen. En zo zal de kijker geen verschil merken met opnamen van voor corona" De circle of trust wordt toegepast voor koppels in Familie. Kürt Rogiers laat dus Sandrine André (‘Véronique) toe in zijn bubbel.

"We zijn er ons van bewust dat we dit wederzijds vertrouwen niet mogen beschamen. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat we in veilige omstandigheden weer kunnen opstarten. We kregen de goedkeuring van Marc Van Ranst en iedereen wil ervoor gaan", aldus Rogiers.

Kürt kan in elk geval niet wachten om te herbeginnen. "De verhaallijn die nu voor Lars klaarstaat, is om van te smullen. Je ontdekt niet elke dag dat je een geheime tienerzoon hebt”, lacht hij.