Geweldig nieuws: ‘Familie’ hervat de opnamen, en dat zal zo verlopen (mét goedkeuring van Marc Van Ranst)
Geweldig nieuws: ‘Familie’ hervat de opnamen, en dat zal zo verlopen (mét goedkeuring van Marc Van Ranst)
Foto: VTM

Op 2 juni hervat ‘Familie’ de opnamen. Na tien weken kunnen er eindelijk nieuwe scènes ingeblikt worden! Bepaalde acteurs vormen een ‘circle of trust’, zodat intimiteit toch mogelijk is. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Sinds half maart liggen de opnamen van Familie stil. Het leek immers onmogelijk om op een tv-set steeds voldoende afstand te bewaren. Begin juni hervatten de opnamen, en ondanks de regels rond social distancing zal er in Familie toch gekust, geknuffeld en geruzied worden in nieuwe scènes. Daartoe zullen bepaalde acteurs een 'circle of trust' vormen, waarbij ze één collega toelaten in hun 'sociale bubbel'. Marc Van Ranst heeft zijn goedkeuring gegeven.

"Veel soapkoppels worden door onze kijkers aanzien als echte geliefden, en dat gevoel willen we behouden", zegt creative producer Wim Feyaerts in Het Laatste Nieuws. "Intimiteit hoort daarbij, maar door corona kon dat niet meer. Met de lancering van onze 'circle of trust' lossen we dat op.”

“Een aantal acteurs die in de reeks een koppel vormen, werd gevraagd om hun 'bubbel' van echte gezinsleden uit te breiden met één collega-acteur. Niet alleen als personages beloven ze elkaar trouw, maar dus ook naast de set. Dat engagement veronderstelt respect voor elkaar, wederzijds vertrouwen, duidelijke afspraken en gezond verstand.”

“Alle acteurs aan wie we dat voorstel deden, zagen dat zitten. Zo kunnen zij dus met fysiek contact spelen. Acteurs die niet in elkaars 'circle of trust' zitten, behouden wel anderhalve meter afstand op de set."

De methode zal gebruikt worden voor de belangrijkste koppels in 'Familie', zoals Veronique & Lars, Mieke & Niko, Rudi & Zjef en Peter & Iris. In het nieuwe seizoen zullen deze personages dus al zeker niet meer kunnen vreemdgaan. Ook Hanne en haar ontvoerder Tony zullen zo'n 'circle of trust' vormen.

Viroloog Marc Van Ranst werd om advies gevraagd en geeft zijn goedkeuring voor deze oplossing: "Ook de fictiesector zoekt creatieve oplossingen om veilig te kunnen werken. Als de 'Familie'-acteurs in overleg met hun gezinnen elkaar opnemen in hun bubbel, dan worden ze nog een beetje meer familie."

Meer nieuws

Meer nieuws

.