Prins Laurent blij dat zijn broer wil helpen: “Koning Filip gaat voor mij aandringen om 50 miljoen euro vrij te geven”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Prins Laurent heeft geen ziekteverzekering. Voor de prins is dat naar eigen zeggen heel vervelend want zijn vrouw prinses Claire is ziek.

Als prins Laurent iets zou overkomen, zit zijn gezin in de problemen. Prinses Claire heeft immers geen recht op dotatie voor zichzelf, en omdat de sociale zekerheid Laurents dotatie niet als een inkomen beschouwt, heeft hij officieel geen baan en kan hij zich ook niet aansluiten bij een ziekteverzekering.

“De medewerkers van mijn broer koning Filip hadden snel door in wat voor een schandalige situatie we ons bevinden”, luidt het bij prins Laurent. “Zijn kabinet is ons te hulp geschoten en daar ben ik hem heel dankbaar voor.”

Filip en zijn medewerkers willen volgens Laurent aandringen om de vijftig miljoen euro vrij te geven die hij bij een bebossingproject in Libië verloor. Twee rechtbankvonnissen hebben de Belgische staat daartoe verplicht, maar de regering komt niet met het bedrag over de brug.

Maar het paleis nuanceert in TV-Story de uitspraken van prins Laurent. “Er wordt enkel raad gegeven om de vonnissen en arresten in het voordeel van de vzw te helpen uitvoeren. Er worden al geruime tijd gesprekken gevoerd die de tussenkomst van verschillende instanties vereisen, en het kabinet van de koning tracht daarbij te helpen.”

Volg ons nu ook op Instagram!