Luc Steeno heeft opvallend standpunt over het coronavirus: “Dit is natuurlijke eliminatie”
Luc Steeno heeft opvallend standpunt over het coronavirus: “Dit is natuurlijke eliminatie”
Foto: Photonews

Ook Luc Steeno heeft sinds maart niet meer op het podium gestaan. De zanger weet voorlopig nog niet wanneer hij terug mag optreden.

In de Krant van West-Vlaanderen vertelt Luc Steeno dat hij helemaal niet verwacht dat de situatie rond het coronavirus zo snel zo ernstig zou worden. "In maart trad ik op in Halle. Toen had ik al de neiging om afstand te nemen van de mensen. Ik heb niemand meer gekust noch een hand gegeven. Ik was er al mee bezig. Dit is toch niet normaal... Dat het zo erg ging worden, dat wist niemand. De virologen in België wél, maar niemand heeft dit verwacht, denk ik."

Aanvankelijk vond Luc het thuisblijven nog wel leuk. "Ik kon wat bezig zijn in de tuin, koken, eindelijk eens een reeks op Netflix uitkijken. Ik kon voor het eerst bingewatchen. Maar ondertussen zitten we al in week zeven van de lockdown. Het begint wat tegen te steken. Ik zie ook mijn ouders niet. Ik bel wel geregeld en dan hebben we het over corona, over wat we gaan eten vandaag... Voor de rest begint het een saaie boel te worden."

Luc had nooit gedacht dat zoiets in 2020 nog mogelijk was. "Niemand kon zoiets voorspellen. Toen het in december in Whuan uitbrak, hebben de autoriteiten in China alle communicatie over de ernst van het virus tegengehouden. Ik heb al gedacht aan de natuurlijke eliminatie, omdat de wereldbevolking op 8 miljard staat, denk ik ... We zijn met teveel mensen en daarom volgt er een natuurlijke eliminatie. Er gebeuren nu dingen waar de mens geen vat meer op heeft."

Meer nieuws

Meer nieuws

.