Stany Crets heeft het gehad na nieuwe maatregelen van regering: “Chaos en dikke, dikke, dikke zever”
PMN
Stany Crets heeft het gehad na nieuwe maatregelen van regering: “Chaos en dikke, dikke, dikke zever”

Vanaf zondag mogen opnieuw wat meer sociaal contact hebben. Elk gezin mag dan vier personen uitnodigen, op voorwaarde dat het telkens om dezelfde personen gaat.

“Het is een moeilijke opgave om de juiste mensen te kiezen”, bedenkt Stany Crets zich in een filmpje op YouTube. Stany heeft drie kinderen en laat in het filmpje zien dat hij eigenlijk benadeeld is. “We hebben met een koppel, bestaande uit Rob en Els, afgesproken dat ze altijd bij ons mogen langskomen en wij mogen ook altijd hen binnen. Aangezien we sociaal voelend zijn, hebben we ook Dirk uitgenodigd, een vrijgezel. Ze kunnen het sociaal contact goed gebruiken in deze barre tijden. En we hebben ook Vicky uitgenodigd, ook vrijgezel.”

Stany en zijn gezelschap gaan zich uiteraard aan de regels houden. “De week nadien is het aan Rob en Els om uit te nodigen, dezelfde mensen als de week daarvoor. En dan komen wij aan met vijf mensen, dat mag niet.”

Stany merkt op dat die vijf mensen als ze thuis zijn samen als een gezin worden gezien, maar eens ze op bezoek gaan zijn het plots vijf aparte mensen. En dan ben je natuurlijk met wat veel “Je kan de kinderen thuislaten of een volwassene met de kinderen en alleen gaan”, gaat Stany door op zijn elan. “Fijn is dat natuurlijk niet.”

“Wat hebben allemaal geleerd? Niets, werkelijk geen hol. Als de Nationale Veiligheidsraad nog eens samenkomt om maatregelen te treffen, doe eens de oefening en je komt er achter dat het allemaal dikke, dikke, dikke, dikke, zever is. Het is complete chaos die veroorzaakt is door premier Sophie Wilmès.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.