Aisha kreeg hartverscheurende boodschap van Philip Cracco: “Dit hou ik niet lang meer vol”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Aisha Van Zele heeft dinsdagavond in Gert Late Night voor het eerst gepraat over het overlijden van haar partner Philip Cracco. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Vandaag is het exact vier maanden geleden dat Philip Cracco overleed. Afgelopen zondag was het ook zijn verjaardag. “Dat zijn de eerste scharniermomenten zonder hem. Hij zou 58 jaar geworden zijn”, vertelt Aisha Van Zele.

Aisha heeft Philip in zijn laatste maanden zo goed mogelijk bijgestaan. “Eind juli heeft Philip enkele complicaties gekregen, waaronder zijn evenwichtsorgaan dat uitviel en een tumor in zijn schouder waardoor hij zijn arm niet meer kon bewegen. Ik heb toen de zorg over hem op mij genomen, dat leek mij vanzelfsprekend”, aldus Aisha.

“Dat betekende van het moment dat hij zijn ogen opendoet hem rechtzetten in bed, hem in de douche helpen wassen, aankleden, zijn veters knopen, hem mee naar beneden helpen, boterhammen smeren, zijn eten snijden,… Ik probeerde zijn leven zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken .”

Philip heeft gekozen voor euthanasie. “Doorheen de maanden heeft hij dat beslist. Hij had elke dag neveneffecten van de chemo, meer dan de dokters hadden verwacht. Hij leefde zijn leven van zijn bed naar de zetel. We hebben daar volledige nachten over gepraat en op een bepaald moment zei hij: ‘schat, als dit mijn leven is, komt er een dag dat je mij moet laten gaan, want dit hou ik niet lang meer vol’.”