Frank Deboosere kondigt drastische weersverandering aan: “Vanaf dan kan het sneeuwen”
PMN
Frank Deboosere kondigt drastische weersverandering aan: “Vanaf dan kan het sneeuwen”
Foto: Photonews

We starten de week nog bewolkt en frisjes, maar dat blijft niet. Tegen het einde van deze week wordt het opnieuw mooi en zacht lenteweer.

Weerman Frank Deboosere zegt dat we er maar best van kunnen genieten. Vanaf 10 mei zal het weer drastisch veranderen en behoort zelfs sneeuw tot de mogelijkheden.

“De wind draait dan naar het noorden of het noordoosten en brengt polaire lucht naar onze streken. De tropische lente­temperaturen zullen even een duik nemen", licht Deboosere toe in Het Nieuwsblad. Maar eerst krijgen we nog een paar topdagen aan het einde van deze week. “Twintig graden, en zelfs meer.”

Dat het half mei nog koud is, is volgens Deboosere niet abnormaal. “Het komt wel vaker voor. We zijn het alleen niet meer gewoon. Zeker dit jaar niet, omdat de lente zo zacht is en we in de winter ook al niet zo vaak onder nul zijn gegaan. Maar zodra er polaire lucht wordt aangevoerd en het is vochtig, kan het perfect dat er zo laat op het jaar nog sneeuw valt.” 

“Als er al sneeuw of smeltende sneeuw valt, dan zal dat op de Hoge Venen zijn. Je moet er rekening mee houden dat de kans op sneeuw vanaf 500 meter hoogte groter is, omdat de luchtlagen daar kouder zijn. Op de Baraque de Fraiture of de Baraque Michel kan er dus een spaarzaam laagje sneeuw vallen."

Volg ons nu ook Instagram!

Meer nieuws

Meer nieuws

.