Chinees wordt in ziekenhuis opgenomen met wormen op zijn longen
PMN
Chinees wordt in ziekenhuis opgenomen met wormen op zijn longen
Foto: The Sun

Een Chinese man is opgenomen in het ziekenhuis. Hij voelde zich niet erg goed en had ademhalingsproblemen.

De Chinese man werd in het ziekenhuis verder onderzocht. Een CT-scan bracht aan het licht dat er wormen op zijn longen zaten. De man blijkt een grote liefhebber te zijn van exotisch eten, zo schrijft The Sun.

De man had ook nog eens infectie opgelopen. Die infectie kwam er na het eten van exotisch voedsel. Hij gaf aan de dokters toe dat hij slangengalblaas gegeten had.

Ademhalingsspecialist Dr. Zhao Haiya vertelt dat zo’n infectie er komt na het eten van rauwe zeevruchten die lintwormeieren bevatten of na het drinken van onrein water.

In China zijn er markten waar je exotische dieren kan kopen. Er zijn vermoedens dat via zo’n markten het coronavirus ook tot bij de mens is kunnen komen.

De marktkramers verkopen die dieren levend. Wanneer een klant ze wil kopen, worden ze ter plaatse geslacht. De markten zijn populair omdat de producten er verser en goedkoper zijn dan in de supermarkten.

In Wuhan, waar het coronavirus voor het eerst opdook bij de mens, werden de markten gesloten tijdens de lockdown. Intussen zijn die markten weer open.

Meer nieuws

Meer nieuws

.