Josje doet hartverscheurende oproep aan Belgische regering: “Nu zitten ze daar alleen in dat vluchtelingenkamp”
PMN
Josje doet hartverscheurende oproep aan Belgische regering: “Nu zitten ze daar alleen in dat vluchtelingenkamp”
Foto: Instagram

Josje Huisman heeft een emotionele oproep gedaan. De oproep is gericht aan de Belgische regering.

Al onze aandacht gaat momenteel uit naar de coronacrisis. Daardoor durven we andere dingen om ons heen al eens te vergeten. Josje trapt niet in die val en doet een oproep aan de belangrijke oproep aan de Belgische regering.

“Wat als je niet veilig in je huis zit, maar in een overvol vluchtelingenkamp, zonder ouders. Dit is de schrijnende situatie van zo'n 1600 kinderen en jongeren op de Griekse eilanden.💔”, schrijft Josje op haar Instagram. 

Hulp
“Ze wachten al weken op hulp van EU-landen, terwijl de coronacrisis in alle hevigheid woedt. Machteloos toekijken is geen optie! Daarom willen we de Belgische regering oproepen om samen te werken met de Griekse regering zodat we een aantal kwetsbare jongeren kunnen overbrengen naar opvangcentra.” 

“Dat vormt geen enkel risico voor de volksgezondheid en is praktisch haalbaar. Nu alleen nog de regering overtuigen in actie te schieten! Wil je meehelpen? Dat kan door mijn filmpje te delen met de hashtag #ikbensolidair en de petitie te tekenen. Deze vind je via mijn stories en in mijn profiel op Instagram."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat als je niet veilig in je huis zit, maar in een overvol vluchtelingenkamp, zonder ouders. Dit is de schrijnende situatie van zo'n 1600 kinderen en jongeren op de Griekse eilanden.💔 Ze wachten al weken op hulp van EU-landen, terwijl de coronacrisis in alle hevigheid woedt. Machteloos toekijken is geen optie! Daarom willen we de Belgische regering oproepen om samen te werken met de Griekse regering zodat we een aantal kwetsbare jongeren kunnen overbrengen naar opvangcentra. Dat vormt geen enkel risico voor de volksgezondheid en is praktisch haalbaar. Nu alleen nog de regering overtuigen in actie te schieten! Wil je meehelpen? Dat kan door mijn filmpje te delen met de hashtag #ikbensolidair en de petitie te tekenen. Deze vind je via mijn stories en in mijn profiel op Instagram. 🙏🏼@vluchtwerkvl

Een bericht gedeeld door Josje Huisman (@josjecoos) op

Meer nieuws

Meer nieuws

.