Sabine Hagedoren ziet ander weer onze richting uitkomen: “Het kan bij momenten stevig zijn”
PMN
Sabine Hagedoren ziet ander weer onze richting uitkomen: “Het kan bij momenten stevig zijn”
Foto: VRT

Het is nog steeds het goede moment om eens een wandelingetje te maken want het is nog steeds aangenaam vertoeven buiten. Dat gaat de komende dagen wel anders zijn.

“Er is ander weer in aantocht. Vanavond komen er meer wolken en kan er lokaal een bui zijn. In het westen kan het na middernacht al een beetje regen. In het oosten blijft het droog”, licht Sabine Hagedoren toe bij Radio 2.

“Morgenvroeg trekt dan een storing over ons land. Daar kunnen stevige exemplaren tussenzitten. In de namiddag wordt het droger, maar de kans op een bui blijft wel bestaan. Er kan plaatselijk ook een onweer uitbreken. Het wordt zo’n 13 tot 19 graden. Dat zijn normale waarden voor de tijd van het jaar.”

Wisselvallig weer
“We zijn dan vertrokken voor een periode van buien met ook droge momenten. Woensdag zijn er bijvoorbeeld ook veel droge momenten en blijft het ook vaak droog. De temperatuur daalt dan tot 16 graden en gaan daar wel een tijdje blijven hangen.”

“Donderdag zijn er periodes van regen met ook wat stevige buien. Dat is ook vrijdag het geval. Zaterdag is het grijs, maar overwegend blijft het wel droog. Zondag wordt het wat zachter met 18 graden. Volgende week maandag wordt het opnieuw 20 graden en meestal ook droog.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.