“Het zou logisch zijn dat Albert en Paola dat doen bij hun kleinkinderen, maar dat gebeurt niet”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Filip en koningin Mathilde hebben, in normale omstandigheden, een drukke agenda. Ze moeten ook vaak naar het buitenland.

Koning Filip en koningin Mathilde hebben vier kinderen. Je kan je dan de vraag stellen hoe zij worden opgevangen als hun ouders in het buitenland zijn? Royaltywatchter Wim Dehandschutter denkt in Het Nieuwsblad het antwoord te weten op die vraag.

“Het is de bedoeling dat de kinderen dan thuis worden opgevangen. Na een drukke dag zoeken Filip en Mathilde online contact met Laken. Dan kunnen ze overlopen hoe de dag van de kinderen geweest is”, legt Wim uit.

“Mathilde heeft zo haar trucjes. Ik merkte bijvoorbeeld op dat haar horloge op half vier 's nachts stond terwijl het in Seoel toen 11.30 uur was. Ze vertelde mij dat ze haar horloge altijd op Belgische tijd laat staan, zo weet ze waar haar kinderen zijn.”

Grootouders
“Als ze weg zijn is het logisch dat de grootouders Albert en Paola de kinderen dan opvangen, want die wonen maar op enkele honderden meters. Maar ik ga daar niet vanuit. Ze zijn niet vaak thuis en de relatie tussen Filip en zijn ouders is niet goed.”

“De moeder van Mathilde dan, maar die woont in Bastenaken. Filip en Mathilde hebben een nanny. Ik ga er vanuit dat zij dan overuren maakt.”