Vlaams Belang wil dat politiek ingrijpt bij koning Filip: “Zit op een berg geld en zal geen boterham minder moeten eten”
PMN
Vlaams Belang wil dat politiek ingrijpt bij koning Filip: “Zit op een berg geld en zal geen boterham minder moeten eten”
Foto: Photonews

Het Vlaams Belang komt met een opvallend voorstel. Het voorstel heeft betrekking op koning Filip.

De coronacrisis kost ons land bijzonder veel geld. Het Vlaams Belang wil dat koning Filip meehelpt om die kosten te betalen. Ze verwijzen naar wat er in Monaco gebeurde.

In Monaco besloot prins Albert II om in het kader van de coronacrisis het werkingsbudget van het paleis met 40 procent in te krimpen. “Het koningshuis kost ons jaarlijks bijna 40 miljoen euro”, merkt het Vlaams Belang op. 

“In tijden waarin verwacht wordt dat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen, is het volgens het Vlaams Belang niet meer dan logisch dat het koningshuis eveneens haar steentje bijdraagt net zoals de vele Vlamingen die nu inkomensverlies lijden.

Berg geld
Het Vlaams Belang wil dat het koningshuis ook 40 procent van zijn budget inlevert. Geld dat dan gebruikt zal worden om de coronacrisis te bestrijden. “Als ook koning Filip net als Albert II in Monaco een financieel dieet volgt, zal hij in tegenstelling tot veel van zijn onderdanen echt geen boterham minder moeten eten”, aldus Wouter Vermeersch.

“In België daarentegen is het voorlopig vruchteloos wachten op een gelijkaardig gebaar van spontane solidariteit van de koninklijke familie. Nochtans zitten Koning Filip en zijn familie op een enorme berg geld, en zullen ze in tegenstelling tot vele van hun onderdanen echt geen boterham minder moeten eten tijdens deze nooit eerder geziene crisis”, zegt Vermeersch verder. “Indien de koninklijke familie niet uit eigen beweging solidair wil zijn, moet het Belgisch parlement ze maar dwingen."

Volg ons nu ook Instagram!

Meer nieuws

Meer nieuws

.