Hevige kritiek op Marie Verhulst: “Ronduit gevaarlijk wat ze doen, ze faalt op alle vlakken”
Hevige kritiek op Marie Verhulst: “Ronduit gevaarlijk wat ze doen, ze faalt op alle vlakken”
Foto: Instagram

Gisteren liet Viktor Verhulst in zijn dagelijkse vlog zien hoe zijn zus Marie zelf met een naald een extra gaatje in haar oor prikte. In Het Laatste Nieuws benadrukt een expert dat haar methode compleet onverantwoord is.

In de video toont Marie haar werkwijze. Ter voorbereiding koelt ze haar oor eerst met ijs. Vervolgens houdt ze een naald in vuur om deze te ontsmetten. Met een potlood duid ze aan waar de piercing moet komen, om ten slotte de naald erdoor te prikken.

Piercer Lucas Verheijen van Pirate Piercing reageert verbolgen. “Deze manier van piercen is echt niet oké. Het is dan ook compleet onverantwoord om dat te tonen in een vlog”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Een eerste probleem is dat Marie helemaal niet steriel te werk gaat. “Voor ingrepen die alle lagen van de huid doorboren, zoals hier bij Marie het geval is, moet je er alles aan doen om in zo’n steriel mogelijke set-up te werken.”

“Ze faalt letterlijk op alle vlakken. Zo wast ze haar handen niet, draagt ze geen handschoenen, gebruikt ze geen antiseptische of ontsmettende vloeistof om haar huid voor te bereiden, geen geschikte inkt om de huid te markeren, geen steriele naald en geen steriel juweel, dat waarschijnlijk ook nog eens bestaat uit ongeschikt materiaal.”

Ook over hoe ze haar naald ontsmet is Verheijen niet te spreken. “Door een naald een paar seconden in een vlam te houden, kan je ze echt niet ontsmetten, ook niet als je ze er langer inhoudt trouwens.”

Verheijen raadt aan om je altijd te laten piercen door een professional. “Die zal alles in het werk stellen om de kans op besmetting, ontstekingen of allergische reacties zo klein mogelijk te houden”, klinkt het.

“Hoe zij te werk gaat, is de kans op een infectie immers enorm groot. Bovendien heeft ze haar piercing door of toch zeker tegen het kraakbeen gezet, wat de mogelijke complicaties nog ergers kunnen maken, zeker omdat ze in zo’n niet-steriele omgeving werkt. En zulke kraakbeeninfecties zijn niet om mee te lachen, ze kunnen zelfs permanente vervorming van het oor veroorzaken.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.