Dana Winner ziet het met lede ogen aan: “Dat mensen zoiets doen, dat maakt mij bijzonder ongelukkig”

Dana Winner vertelt in Primo dat ze zich ergert aan hoe Belgen omgaan met de coronacrisis. We moeten gelukkiger zijn met wat we al hebben en minder streven naar meer, vindt de zangeres.

Dana Winner vertoeft vaak en graag in Zuid-Afrika. De mensen hebben daar weinig of niets, maar lopen er toch altijd rond met een glimlach op hun gezicht. “Omdat ze met kleine dingen gelukkig hebben leren zijn”, verklaart Dana. “Wij snappen dat niet, maar zij proberen van alles het beste te maken. Bovendien proberen ze altijd het beste van zichzelf te geven om ú gelukkig te maken.”

“Die mensen zijn zo schoon! We kunnen veel van hen leren. Zo nu, dat mensen bij ons de coronaregels echt aan hun laars lappen, dat maakt me bijzonder ongelukkig. In andere landen zijn ze veel gedisciplineerder, maar ‘de Belg’ is dat niet. Waarom niet? Omdat we altijd méér willen”, klinkt het geërgerd.

“Wees toch gewoon content met wat je wél nog hebt en wél nog kan. Een beetje rebels zijn is oké, maar nu is het niet de tijd om de rebel uit te hangen. Iedereen moét gewoon doen wat er van hem of haar wordt verlangd!”

Meer nieuws

Meer nieuws

.