Broer van Marleen Merckx gestorven aan corona: “Zelfs geen afscheid kunnen nemen”
Broer van Marleen Merckx gestorven aan corona: “Zelfs geen afscheid kunnen nemen”
Foto: Photonews

Enkele weken geleden overleed Peter, de broer van ‘Thuis’-actrice Marleen Merckx, aan het coronavirus. Hij werd 63 jaar. Marleen getuigde erover in Gert Late Night.

Marleen Merckx vertelt dat Peter tot de risicogroep behoorde. “Hij had een onderliggend probleem en kreeg al chemo. De bedoeling was dat hij daar nog van zou genezen…”, zegt ze.

De actrice weet niet waar haar broer de besmetting heeft opgelopen. “We vermoeden in het ziekenhuis zelf, waar hij toen was. Hij kreeg koorts en werd meteen positief getest op Covid-19.”

“Een paar dagen daarvoor hadden we nog lacherig gezegd: het slecht wat nu kan gebeuren is dat onze broer corona krijgt. Een beetje lachend, omdat we ervan uitgingen dat het niet ging gebeuren. Maar onze woorden waren nog niet koud toen we telefoon kregen van het ziekenhuis.”

“Het is heel snel gegaan”, vertelt ze. “Hij is positief getest, en een paar uur later is hij al gestorven. Marleen heeft geen afscheid kunnen nemen. “We mochten we nog gaan groeten in het mortuarium, maar dat waren rare toestanden.”

“Normaal ligt de persoon die je in het mortuarium gaat groeten mooi opgebaard. We wilden onze broer nog zien, maar mensen verwittigden ons dat ze geen tijd hadden om de lijken op te baren, dus we hebben mijn broer gezien op de manier waarop hij gestorven is.

Marleen heeft even getwijfeld of ze haar broer zo wel wou zien. “Ik wou het toch doen, omdat je dan zeker bent. Anders geloof je niet. Dus ik wou heel zeker zijn dat het écht zo was. Want het kwam als een donderslag bij heldere hemel.

Meer nieuws

Meer nieuws

.