Voormalige ‘Familie’-acteur getroffen door coronavirus: “Alsof er brandende priemen in mijn longen werden gestoken, het voelde alsof ik ging sterven”

door: Redactie
Afbeelding bron: VTM/Familie
Gewezen ‘Familie’-acteur Tim Tubbax is getroffen door corona. Dat meldt de Showbizzsite. Tubbax speelde in de VTM-soap jaren geleden bewakingsagent Ludwig.

“Na een kleine week intensieve zorg te hebben gekregen in het ziekenhuis kan ik licht verheugd stellen dat we het Coronavirus hebben kleingekregen! Ik ben nog verre van genezen, maar ik kan gelukkig beginnen aan een lange revalidatie”, laat Tim Tubbax weten op Facebook. Hij bedankt iedereen voor de vele lieve reacties en steunberichten.

Tim heeft het virus enkele weken geleden opgelopen tijdens het behandelen van een patiënt. “Na plotse en onverklaarbare vermoeidheid, kreeg ik enorme koorts- en hoestaanvallen, slapeloosheid door cardiale gejaagdheid, hallucinaties en het gevoel alsof er brandende priemen in mijn longen werden gestoken. Zweten alsof ik drie iron man’s na elkaar had gedaan”.

Tim had geen eetlust meer en is ondertussen 10kg afgevallen. “Het voelde alsof ik ging sterven en heb dan ook mijn ganse leven voorbij zien komen. Via spoedgevallen werd ik met aangetaste longen en hart positief getest op Covid19 en werd logischerwijze direct opgenomen. Het kon alle kanten uitgaan.”

“Mede dankzij mijn sterke fysiek en goede zorg is het dubbeltje gelukkig op de goede kant gevallen, maar zulke fysieke en psychische beproeving heb ik nooit eerder meegemaakt, en dat wil ik ook nooit meer", aldus Tim. 

Hij heeft nog een goede raad voor ons allemaal: “herken je bovenstaande symptomen, ga zo snel mogelijk naar de dokter of ziekenhuis en laat je testen. Hou er rekening mee dat je besmet kan zijn zonder of met heel milde symptomen, en dus onwetend de ziekte kunt doorgeven en zo mogelijks ziekte of dood veroorzaakt bij anderen.”