Grote zorgen voor Ann Van Elsen: “Ik hou mijn hart vast…”
Grote zorgen voor Ann Van Elsen: “Ik hou mijn hart vast…”
Foto: Photonews

De coronaperiode is voor Ann Van Elsen een uitdaging. Vooral de thuisscholing van haar oudste dochter June combineren met de opvoeding van Jackie-Lou (3) is pittig.

“Met ons nieuw samengestelde gezin is het belangrijk dat we goeie afspraken maken nu we wekenlang thuis zijn”, zegt Ann Van Elsen in TV Familie. “Elke ochtend rond 8 uur opstaan. Dan ontbijt met z’n allen en vitamientjes innemen. En hup: wassen, tanden poetsen, aankleden. Daarna mogen de kindjes even tv-kijken.”

Uiteraard moet er ook voor school gewerkt worden. “Om halftien begint June eraan. Filip gaat dan meestal fietsen of wandelen met Jackie-Lou. Om halfelf ga ik met June naar buiten voor een pauze. Daarna vliegt June er weer in tot de lunch.”

Dat thuisonderwijs is een hele uitdaging. “Ik sta in voor het schoolwerk van June, maar een kleuter van bijna vier wil ook veel aandacht, en vaak op die momenten dat het net niet lukt”, zegt Ann. “Op zich zijn de kindjes flink. Maar ik hou mijn hart vast voor wanneer Juf Mama nieuwe leerstof moet aanbrengen. Want naar de juf wordt er net iets beter geluisterd dan naar de mama, zie je.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.