Marie Verhulst over drastische beslissing die ze genomen heeft: “Mijn ouders waren direct akkoord, maar op één voorwaarde”
Marie Verhulst over drastische beslissing die ze genomen heeft: “Mijn ouders waren direct akkoord, maar op één voorwaarde”
Foto: Instagram

Marie Verhulst is nog tot half juni te zien in het kinderkookprogramma De Pottenlikkers op Studio 100 TV. Als kind wilde Marie kok worden, tot ze een drastische beslissing nam. Dat vertelt ze in Story.

“Ik vind het leuk om te experimenteren in de keuken, maar ik heb een hekel aan afwassen” lacht Marie Verhulst. “Mijn specialiteit? Ik ben dol op gerechten met tomaten! Van kookboeken ben ik niet zo’n fan, ik doe liever mijn eigen ding. De ene keer is dat lekker, de andere keer niet.”

“Als kind wilde ik overigens kok worden. Thuis werden er vaak cakes en koekjes gebakken en dat werkte inspirerend. Maar toen werd ik vegetariër en leek die ambitie me moeilijker haalbaar. Vijftien jaar geleden was vegetarisme nog niet hip.”

“Ik heb altijd graag vlees gegeten, maar mijn liefde voor dieren was nog groter”, verduidelijkt Marie haar beslissing om vegetarisch te eten. “We hadden thuis geitjes en honden, en voor mij was een koe of varken evenwaardig aan een huisdier. Ik kon niet begrijpen waarom je die wel zou opeten. Mijn ouders hebben daar nooit een probleem van gemaakt, op voorwaarde dat ik wel nog vis at en dubbele porties groenten.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.