Will Tura is er niet goed van: "Verschrikkelijk, dat heb ik nog nooit meegemaakt"

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vorige week had Will Tura zijn ‘Ronde van Vlaanderen’ moeten aftrappen in Heist-op-den-Berg. De vijf optredens waren in een knip uitverkocht en hadden wachtlijsten om nog eens vijftien zalen te vullen. Maar die bewuste avond zat Will dus noodgedwongen thuis.

De coronacrisis heeft ook het leven van Will Tura drastisch veranderd. Geen concertpodia dit voorjaar, de zanger blijft zoals iedereen in zijn kot. Will heeft het nog nooit meegemaakt, 24 op 24 verplicht thuis zitten bij zijn vrouw Jenny. “Mijn leven is inderdaad grondiger dan ooit door elkaar gerammeld”, zegt hij in Dag Allemaal. “Ik heb geen enkele zekerheid. Met mijn leeftijd moet ik bovendien extra oppassen. We weten dat we héél voorzichtig moeten zijn. En dan de snelheid waarmee dit allemaal is gebeurd. Wie had drie maanden geleden zoiets kunnen voorspellen? Verschrikkelijk toch. Ik vind het allemaal heel droevig.”

Will heeft wel de luxe dat hij zich na zijn schitterende carrière op financieel vlak weinig of geen zorgen moet maken, en dat geeft hem rust. “Ik mag de hemel dankbaar zijn. Ik heb een mooie carrière kunnen uitbouwen. Ik weet dat heel wat collega’s vandaag minder goed af zijn. Zoveel van hen zijn van de ene dag op de andere hun inkomen kwijt. Da’s het ergste wat er is. Ook al omdat niemand weet hoe lang deze toestand gaat duren. Iets van deze orde heb ik nog nooit in mijn leven meegemaakt. Het ergste was eens een griepje, of m’n stem die weg was. Dat waren dan drama’s voor mij. En kijk wat er nu gebeurt: deze crisis treft iederéén.”

Tags will tura