VTM

Felle kritiek op nieuw VTM-programma: “Er is daar iets licht verontrustends aan als je het ziet”

door: PMN
Er is felle kritiek gekomen op een nieuw VTM-programma. Het programma kon niet overtuigen.

Zaterdagavond was er de eerste aflevering van ‘Lego Masters’ met Kürt Rogiers als de Belgische presentator. Jelle Brans is journalist bij de krant Het Laatste Nieuws en laat er zijn bevinden weten.

“'Lego Masters', een wat lang uitgevallen reclamespot waarin veelal synchroon geklede duo's het uitvechten middels bouwopdrachten met Legoblokjes. Daarbij worden ze beoordeeld door een zogenaamde 'brickmaster', die de creaties van de kandidaten naar eigen zeggen zou afspeuren naar 'een verhaal'. Er is ook een 'brickshop', volgestouwd met miljoenen blokjes: "De natte droom van elke Legobouwer", kirde een van de kandidaten, het kon zijn dat hij het letterlijk bedoelde.”

Licht verontrustend
“Het zal wel weer aan mij liggen, maar er is iets licht verontrustends aan het zicht van volwassen mensen die zich uiterst geconcentreerd buigen over piepklein speelgoed, heen en weer pikkelend tussen bakken vol plastic blokjes, in alle ernst discussiërend over het ontwerp van de Lego-reuzenoctopus die hun Lego-piratenschip moet verzwelgen. Ik beeldde me in hoe de deelnemers échte kinderen uit de weg duwden onderweg naar de begeerde blokjes, al sissend: "Van míj, afblijven!" 

“Zo entertainde ik mezelf wat tijdens deze première-aflevering, die anderhalf uur duurde. Dat is erg lang, vooral omdat 'Lego Masters' nadrukkelijk op Amerikaanse leest geschoeid is: het bombast druipt van de muren, de muziek schalt onophoudelijk. Must-see voor kinderen en pretparkfanaten."