Politie bezoekt viroloog Marc Van Ranst: Dit is er gaande
PMN
Politie bezoekt viroloog Marc Van Ranst: Dit is er gaande
Foto: Gazet van Antwerpen

Marc Van Ranst heeft maandagavond bezoek gekregen van de politie. Het was voor zijn gezin een grote verrassing.

De politie ging langs in Willebroek, waar Marc Van Ranst woont. Op dat moment was de viroloog zelf niet thuis. De politie wilde hulde brengen aan hem voor zijn werk in strijd tegen het coronavirus.

“De voorbije weken is mijnheer Van Ranst uitgegroeid tot hét gezicht van de strijd tegen het virus. Dagelijks worden we overspoeld met informatie en duiding, aangevuld met verpletterende cijfers van mensen en gezinnen die getroffen worden door de ziekte.” 

"Mijn man steekt nog een tandje bij"
“De man die haast de klok rond de bevolking op een rustgevende en bevattelijke manier informeert, is professor Van Ranst. Wij willen hem daarvoor hulde brengen en bij uitbreiding alle zorgverstrekkers”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek, aan Gazet van Antwerpen.

Zijn echtgenote Erna Smets was zichtbaar aangedaan. Ze kreeg van de politie een minutenlang applaus. “Mijn man is nog enkele uren druk aan het werk, wij blijven in ons kot”, zegt ze. “Dit is echt wel hartverwarmend. We hadden ons hier niet aan verwacht, het doet deugd. We maken de berichten zeker over. Mijn man is altijd veel van huis, maar door de coronacrisis steekt hij nog een paar tandjes bij."

Meer nieuws

Meer nieuws

.